4 napos hétvége


Na kezdjünk neki!

Péntek: Napközben otthon voltam, vagyis a Lindával voltunk orvosnál utána délután mentem dolgozni, mert volt egy „kis” szerver gond ami szombat hajnal fél egyig tartott legalább is nekem .De hajnalban még Zko-val felfedeztük kertünk élÅ‘világát is. 🙂 Süni

Szombat: Reggel ébredés után irány a kert szuper idő volt, úgyhogy nekiálltunk kertészkedni medencéből a zöld löttyöt kiszivattyúzni füvet nyírni, meglocsolni mindent a kertben. Előtte természetesen voltunk vásárolni is.

Vasárnap: Maradék lötty kiszedése a medencéből. Fúj de undorító volt. Tele volt bogarakkal, lárvákkal, csíborral meg valami „kétéltű” izékkel, amik a szárazon is tök jól eléltek egyébként meg a lötty alatt éltek. Aztán amikor már ki volt szedve a lötty nagy része zacsi a lábra, mert abba az izébe máshogy nem mertem belemászni és elő a vödör meg a lapát aztán ki kellet lapátolni a maradék izét! Majd több „öblítővíz” után lehetett fertőtleníteni egy hatalmas kefe segítségével és az egész medencét körbe meg az alját át kellet sikálni. Aztán megint öblítés meg vödör és lapát hypós víz ki aztán sikálás még egyszer víz ki öblítés és lehet feltölteni. Aztán jöttek vendégek velük is kellet foglalkozni. De a medence kész feltöltve tiszta vízzel úszik benne a klóradagoló, ami adagolja a klórt bármilyen meglepő is öntöttem bele algaölőt is. Szóval fürdésre kész állapotba hoztam a dolgot.

HétfÅ‘: Reggel „korán” kelés, pakolás irány a telek. 🙂 Útközben megálltunk egy lángosra, mert senki nem reggelizett. Ádi olyan király töltött lángost kért, hogy kicsit megbántam az én „sima” fokhagymás, sajtos, tejfölös tízóraimat. Szóval megkajáltunk Tahitótfaluba aztán irány Kisoroszi. Mire leértünk Anyósom már lenn volt. Mikor lementünk én kijelentettem, hogy mivel a tavalyi egész év nekünk a telekkel kapcsolatban csak munkát jelentett én nem fogok semmit csinálni. Persze azért csak levágtam 2 ágat a diófáról meg elégettük a sógorral a fákat meg locsoltam meg komposztot igazgattam. Aztán lemostam a kocsit meg kitakarítottam belül is. Apropó mondja már meg valaki, hogy mivel tudom úgy lepucolni a szélvédÅ‘t belülrÅ‘l, hogy ne legyen csíkos?????De ettÅ‘l eltekintve a kocsi csili-vili. Este már sötétedéskor indultunk haza,hogy a dugót elkerüljük, mert lefelé az általában maximum 40 perces út majdnem két óra volt akkora dugó volt mondjuk a Leányfalui strandig. Utána egész jól lehetett menni.

Kedd: Nem csináltam semmit csak locsoltam a kertbe ellenőriztem a medence vizét 22°c volt. Majd locsolás után levittem a pincébe a slagot de ha már ott vagyok megnéztem a gombát és majd hanyatt estem!Alegelső szüretre fél kiló gyönyörű fehér gombánk lett.

 Csiperke

 

 

Aztán délután elmentünk a dédi mamához utána apósnak visszavittük a szivattyút, amivel a medencét szívtuk ki. Ádi és a Papa És irány haza vacsizni.

 Vacsora közben megtapasztaltuk hogyan is szedik el az idős emberektől a pénzüket. Felhívják, őket mintha valami rokon lenne és nagybaj van életbevágó kéne x százezer forint, amit 10 perc múlva egy taxisnak kell átadni és azt kell mondani,hogy Kovácsné, vagy és viszlát, forint. Hála a Lindának meg a szerencsének a déditől nem tudták a pénzt elszedni. De mivel kicsit bonyolult az ügy be kell vinni a mamát a rendőrségre megtenni a feljelentést. Holnap munka remélem, nem jön semmi közbe.

Billy

Születtem Budapestem. Megpróbálom magam túl élni amit néha blogírással kompenzálok!

Other posts by

Menu